Диаграма на бебешки сън – Ръководство за всичко за нуждите на съня на вашето бебе

, всички сме били там, като пожелаваме на нашето разстроено бебе или малко дете окончателно да ни каже от какво се нуждаят! Разбира се, това всъщност не е възможно, така че вместо това преминаваме през нашия мама ментален списък, знаете ли, че „“ гладни ли са, зъби, болни, отегчени, сънливи или се нуждаят от смяна на памперс? Е, бих искал да ви помогна да съкратите този списък, като ви дам нуждите на съня на бебето и малкото дете, така че знаете, че те получават достатъчно почивка! В тази кратка статия ще говорим за това защо количеството сън, които нашите бебета и малки деца получават, е от съществено значение и колко сънят бебетата и малките деца се нуждаят. Плюс това, ние имаме полезна Dandy Baby Sleep Diger, която ще ви помогне лесно да разберете нуждите на съня на вашето малко.

Диаграма за бебешки сън – Ръководство за всичко за нуждите на съня на вашето бебе

Значението и въздействието на достатъчно сън

Не е тайна, че достатъчно сън е жизненоважен за растежа, здравето и когнитивното развитие на бебета и малки деца. Според кратка статия от 2016 г., публикувана в Journal of Medical Sleep Medicine и одобрена от AAP, „сън, броят на препоръчителните часове редовно е свързан с по -добри здравни резултати, включително подобрено внимание, поведение, учене, памет, емоционална регулация, Качество на живот и психическо и физическо здраве. Редовно спането по -малко от броя на препоръчаните часове е свързан с проблеми с вниманието, поведението и ученето. Недостатъчният сън също увеличава риска от злополуки, наранявания, хипертония, затлъстяване, диабет и депресия. ”

Можете да наблюдавате въздействието на добрата или лошата хигиена на съня в ежедневието със собственото си дете. Обърнете внимание на поведението на вашето бебе, след като нуждите от сън са били удовлетворени, когато са лишени от сън. Бебе, което не е отпочинено, има тенденция да се откаже от света около тях. Те не се интересуват от игра, често са капризни и могат да бъдат особено суетни в късния следобед. Те също имат склонност към заспиване по време на къси автомобилни разходки. Малко дете, което не е отпочинено, може да бъде хиперактивно, особено около лягане. Те често могат да действат неспокойни, могат да имат проблеми с поведението си по време на социални дейности и могат да бъдат много по -склонни към злополуки.

Добре отпочинали бебета

Докато нюансите в поведението ще зависят от отчетливата личност на вашето малко, е много обичайно да виждате добре отпочинали бебета много по-любопитни в изследването на света около тях, способни да се преместят покрай малки неудовлетворения без големи реакции, способни да ядат много повече Ефективно, защото те могат да останат будни, за да направят пълна храна и да могат да се справят с тези късни следобедни „часове на вещици“ с лекота. Ще забележите, че добре отпочистеното ви малко дете е енергично, но не хипер, много по-балансирано с емоционално (което не означава, че няма да имат случайни срив, но няма да се задейства толкова лесно или да се появява толкова често) и е готов и готов да изследва света около тях.

Срещането с нуждите на вашето бебе или малко дете не ви гарантира доволно дете през цялото време. Той отнема един огромен артикул от вашия контролен списък и ви позволява да отделите по -малко време, играейки Шерлок Холмс, за да разберете първопричината за разстройство във всяка дадена ситуация. С по -млади бебета гладните и изтощените сигнали често изглеждат еднакво. При по -възрастните бебета и малки деца суетене може да бъде свързано с толкова много неща, включително да сте уморени, да се изтръпват, да се разделим тревожност и т.н. Ако можете веднага да пресечете изтощения от списъка си, който се стеснява по -бързо, което в крайна сметка прави живота на майката малко по -опростен и който не го прави ‘ не искам това?

Нужда от сън за бебета – разбит от възрастови групи (диаграма за бебешки сън)

Така че сега, когато знаете защо най -доброто количество сън е важно, нека говорим за номера. Цялата информация за препоръчаните часове на сън, споделено тук, е съставена от горната статия. както и някои препоръки, предлагани от Националната фондация за сън. Аз лично следя тези препоръки със собственото си дете и ги споделям с клиентите си в моите частни консултации. Аз лично мога да удостоверя тяхната валидност. Също така, моля, имайте предвид, че всяко дете се нуждае от малко по -различно количество сън, за да се почувства отпочинал. Това е причината да предлагам диапазон за препоръчани часове сън. Що се отнася до това колко много се препоръчват NAPS за всяка възрастова група, тези препоръки се основават на способностите на съня на здрави бебета с добри навици за сън.

Нужда от сън за бебета-новородени (0-3 месеца)

Средно бебетата в този възрастов диапазон се нуждаят между 14 до 17 часа сън за период от 24 часа. Новородените около един месец се нуждаят между 6 до 8 часа сън през деня. Те също се нуждаят от 10 до 12 часа нощен сън. Моделите им на сън са неорганизирани. В по -голямата си част те си дрямка на всеки 45 до 60 минути до лягане. Тъй като се приближават до 3 месеца, те се нуждаят между 4 до 5 часа сън през деня. Те получават този сън, като вземат 3 до 4 дрямка иСъщо така се нуждаят от 10 до 12 часа нощен сън.

Нужда от сън за бебета-бебета (4-11 месеца)

Средно бебетата в този възрастов диапазон се нуждаят между 12 до 15 часа сън за период от 24 часа. Това включва сън и сън през нощта. Около 6 месеца бебетата се нуждаят от 3 до 4 часа сън през деня, които обикновено получават, като приемат 2 или 3 сън на ден, а също така се нуждаят от 10 до 12 часа сън през нощта. Около девет месеца много бебета се нуждаят между 2 до 3 часа сън през деня, които обикновено постигат, като вземат 2 до 12 часа нощен сън.

Нужда от сън за бебета-малки деца (1-2 години)

Ще намерите в диаграмата за сън за бебето, че средното дете в този възрастов диапазон се нуждае от 11 до 14 часа сън за период от 24 часа. Много малки деца падат в една дрямка малко след първия си рожден ден, но някои държат на два сън до 18 месеца. Тези сгъсти трябва да са средно между 2 до 2,5 часа и те все още трябва да спят между 10 до 12 часа през нощта. Много малки деца се придържат към своята дрямка до 3 -годишна възраст. Но някои малки деца се придържат към дрямката си до около 5.

За вкъщи

Има три неща, които винаги искам родителите да знаят кога се отнася до нуждите на съня на бебето и малкото дете. Първият е, че те се нуждаят от много повече сън, отколкото може да очаквате! Второто е, че по -добрият сън през деня абсолютно корелира с по -добрия нощен сън. За бебетата и малки деца е често срещано погрешно схващане, че ако ограничите съня през деня, те ще спят по -добре през нощта. И накрая, йерархията на нуждите на Маслоу поставя съня и яденето на същото ниво като дишането. Накиснете това за секунда! Достатъчният сън е физиологичен императив за човешкото съществуване, но това е нещо, което нашите малки не могат да направят без нас. Трябва да предложим подходящите възможности, както и времето и околната среда, които да постигнем.

Тези възможности за сън се предлагат най -добре, когато не са случайни, но последователни. Това предполага, че дрямката и лягане се срещат почти по едно и също време всеки ден. На практика всеки родител би се съгласил, че детето им се справя най -добре с последователност и ако някога работите със специалист по сън, те биха ви казали, че това е лепилото, което държи плана заедно. Така че сега, когато знаете колко много спите вашето бебе или малко дете и защо е важно, насърчавам ви да създадете рутина за тях, използвайки тези знания и гарантирате, че вашето малко е в състояние да получи достатъчно сън и да процъфтява!

Имате ли много повече въпроси за сън? Попитайте в коментарите

за автора

Може да се насладите и на:

Близнаци за трениране на сън – четири предложения за по -добър нощен сън за близнаци

Сън тренирате вашето малко дете – лесни предложения, за да получите малкото си рутинно.

Новороденото няма да спи? Предложения за новородено сън от експерт!

Пин за по -късно -диаграма за бебешки сън -ръководство за всичко за цикъла на съня на вашето бебе

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.