5 начина за здраве и благополучие

Има такъв тежест за физическото здраве, че психичното ни здраве често се чувства така, сякаш отнема на моменти заден крак и погрешно. С самотата, причинявайки по -голям здравословен проблем от пушенето на цигари, е от съществено значение да се ангажираме да работим последователно върху чувството на съдържание, заобикаляйки се с тези, които обичаме и преследваме дейности, които подкрепят нашето благосъстояние.

Аз имах изключително тежка година лично, след като загубих любимата си леля Зак само 4 месеца след диагностицирането на рядка и агресивна форма на рак на щитовидната жлеза и близък роднина също беше много неразположение през миналата година.

Прекарах 3 седмици миналото лято, чувствайки се депресиран: тъмен облак се спусна точно както беше направил след травматичното ми раждане с Оливър и ме плаши. Толкова много, сега мога да пиша за това.

За щастие обаче, този път, вместо да издържи 10 отвратително дълги месеца, депресията се разсейва след няколко седмици.

Когато разговарях с моя терапевт по това време, на когото веднага посегнах (благодаря на NHS), той ме успокои, че тези двубои са склонни да бъдат по -къси всеки път, когато ги изпитате, тъй като сте по -добре подготвени да се отървете от безпокойството/ депресия.

Това беше ужасно време за мен, но получих помогнах бързо и въпреки че нещата по -долу бяха последните неща, които исках да правя, аз се напънах да спортувам и т.н. и установих, че се чувствам по -добре бързо.

Надявам се и те да ви помогнат.

Аз също пиша този пост, за да си напомня какво ми е помогнало преди в момент, в който се боря с отчаянието, докато се приближавам към Коледа, много обичаното време на годината на Зак.

Все още не мога да повярвам, че тя не е тук.

Скръбта е изключително странна и непоследователна. Няколко дни се чувствам в контрол над него, никога не е там, но тежестта му леко се затъмня, докато другите ме виждат ниско и плача нон-стоп.

Не мога да направя нищо, освен да приема вълните, докато идват, оставяйки ги да се сринат над мен, да съм мил към себе си, където е възможно.

Днес беше по -добър ден. Виждал съм добри приятели, засмях се с кофа и дори изритах деня си с бягане, за да изчистя главата си. Знам, че благополучието е непрекъснат ангажимент и това е нещо, което искам да отделя много повече време, така че се надявам заедно да можем да си помогнем един друг.

Ако правите резолюции за Нова година, моля, помислете за инвестиране в психичното си здраве тази година. Като отделяте без вина, за да преместите тялото си колкото е възможно повече и повече.

Всички ние трябва да чувстваме съдържание и тези 5 начина ще се надяваме да ви помогнат.

Бъдете отворени за това как се чувствате. Потискане на емоциите, напр. Плач и т.н. може да причини депресия и тревожност. Здравословно е тялото и ума да изпускат нещата: да проявявам емоция, да пиша за това (тази публикация ми помогна), да обработвам как се чувствате и жизненоважни, а не да се отнасяте за уязвимост. Всички сме хора и склонни и трябва да изразяваме как се чувстваме и търсим увереност и любов от тези, които се грижат за нас. Ако се чувствате ниско, говорете, посегнете и го извикайте, когато почувствате, че трябва. Не се потискайте. Изследванията показват, че емоционалните сълзи помагат да се изхвърли негативността. Всеки път, когато държа на мъка, „опитвайки се да бъда силен“, в крайна сметка се почувствах далеч по -зле, страдайки от безсъние, а след това нощни ужаси, след като спях. Ако смятате, че се нуждаете от допълнителна помощ, моля, говорете с личния си лекар и помислете да видите терапевт и да опитате и CBT, което открих, че ми помогна изключително много след трудно с първородното си.

Упражнение. Какъв подарък го упражнява. Всъщност се натъкнах на сърдечен хирург онзи ден (както правите, в Whole Foods), който ми каза, че упражненията всъщност са много по -важни от храната, която ядем. Да, яденето на здравословно значение има значение, разбира се, че го прави, но не забравяйте да се храните добре, но не забравяйте да вдигнете сърдечната си честота и да го изпомпвате всеки ден, ако можете. Бягайте, вървете, циклирайте, по дяволите, прескачайте в хола си с потта си и редовно, така че да освобождавате ендорфини и да помагате на ума си толкова, колкото тялото си. Йога също е емоционален спасител на живота тук, тя ми помага да се измъкна и да се отдръпна, докато удължава и укрепва тялото си да се обува.

Любов. Увийте се в подобряване на живота, безусловна любов. Дръжте онези, които искрено се грижат за вас, отблизо, хората, които искат най -доброто за вас в живота, които винаги са искрени и верни. Отстъпете от драмата и негативността и се придържайте към тези, които внасят светлина в живота ви. Чувствам се толкова късметлия, че в живота си имам толкова необикновени жени и мъже, толкова много, че буквално се чувствам като плача, мислейки за хората, които всеки ден докосват живота ми и предлагат толкова много щастие и подкрепа. Никога не е късно да се създадат нови приятели. Трябва да имате най -добрата армия от приятели в живота, така че отидете да ги вземете, ако не смятате, че вече имате силна единица! Издълбайте в реално време, за да се навиете и да се върнете с вашите приятели и близки, независимо дали е обикновена вечер за среща с партньора или коктейлите си с момичетата, тъй като това е от решаващо значение както за отношенията ви, така и за психичното ви здраве да го направите. Освен това, когато се чувствам надолу, често се затварям от другите, в момент най -много ми трябват приятелите си. Аз съм LearНинг да се изтласкам да се измъкна, когато се чувствам като да се затворя на закрито, тъй като знам, че се разсейва и също ме повдига.

Прави това, което обичаш. Звучи толкова основно, но наистина е единственият начин да живеете. Намерете професия, която кара сърцето ви да пее и да опитате нови неща или дори да се върнете към стари неща, които сте обичали, но не сте се занимавали с векове. Наскоро взех собствени препоръки, когато се отнася до рисуването, след като не вдигнах четка от години, въпреки че изложих работата си в това, което се чувства като друго време за живот. Прекарах години самостоятелно, когато се отнасяше до изкуството (че съм изучавал филм, а не изкуство в Uni, така че нямах идеал да продължа да рисувам) и колкото по-дълго не бях рисувал, толкова по-трудно беше да започна. Наскоро излязох, за да видя някои изложби, взех си масла и пастели и просто се напуках за себе си и се чувствах невероятно. Не забравяйте, че не е нужно да сте добри в нещо, за да се насладите и на него. Когато бях малък, използвах да пека най -лошите торти, говорех торти, липсващи ключови съставки, торти, които нямаше да се издигнат и изглеждаха толкова флопи, всичко, което заслужиха, беше кошчето … все пак, никога не съм спрял да ги правя, защото беше Толкова приятно, плюс брат ми ще изяде всичко, което направих, обявявайки партито за триумф! Трябва да се върнем обратно към нашите деца, които бяха смели и готови да отидем. Напомнете си, че никой не трябва да вижда или дори да яде крайния продукт, така че просто направете това, което ви прави щастливи.

Помогни на другите. Не мога да се тревожа достатъчно как излизането от главата ви и активно помага на други хора да ви помогне толкова, колкото получателят. Хората трябва да се чувстват ценени и обичани в този живот, за да бъдат щастливи и като подкрепят нуждаещите се, вие ще почувствате точно това, докато докоснете живота на друг човек. Бъдете обмислени, бъдете съпричастни и мили.

Моля, знайте, че през каквото и да преживеете, то ще мине. Че не е слабост да се чувстваш претоварен, тревожен и тъжен. Че след като се ангажирате да упражнявате и говорите с другите и да се обърнете към подкрепа, ще се почувствате укрепени и в крайна сметка силни. Когато изпусна топката (буквално) и спра последователно да отделям време за себе си, да упражнявам и прекарвам качествено време с тези, които обичам, психичното ми здраве страда. Направете си приоритет, защото когато сте щастливи, всички останали също са.

Ако трябва да говорите с някого тази Коледа или по всяко време, моля, обадете се на самаряните, които са отворени 24/7 на 116 123.

Прикрепете го!

Купете моята книга за бестселъри в меки корици или аудио

Дебютната ми книга е моето ръководство за оцеляване и процъфтяване на работа и у дома и използва поглед върху това как да създаде цифрова услуга или да се върне на работа с увереност.

Мумбос: Ръководството на искрената мама за оцеляване и процъфтяване на работа и у дома (2 -ро издание на Обединеното кралство)

Предлага се на Amazon или Audible

Работещата майка: Вашето ръководство за оцеляване и процъфтяване на работа и у дома (издание на САЩ/Канада)

На разположение на 8 септември 2020 г. Купете сега в Amazon

Като това, което сте чели? Тогава защо да не следвате Вики във Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest и Instagram

Никога не пропускай пост!

Абонирайте се за Honestmum за моя седмичен имейл бюлетин, където споделям новите си публикации в блога, съвети за блогове, покани за събития, състезания и новини за новата ми книга. Никога не споделям вашите лични данни с трети страни.

Facebooktwitterpinterestemailtumblrshare

Leave a Reply

Your email address will not be published.