Полу-еврейски деца, два пъти забавното и удвояване на подаръците

Вижте какво направих! Аз не само направих хора, но и направих еврейски хора, само като се родих евреин тридесет и някои преди това. Толкова съм доволен от себе си и способностите си за създаване на евреи. И съпругът ми, той помогна. Той също ги направи. И той ги направи полу-евреи, просто като са езичници. Добра работа, ние! Mazel Tov!

Така че сега имаме две деца, баби и дядовци на бейзболния отбор (благодарение на някои възхитени повторни жени) и декемврийските празници върху нас. В по -голямата си част това е два пъти забавно. Но нека не отричаме най -очаквания аспект на празниците: подаръци. Неща. Опаковани пакети. Нови играчки. Подаръчни разписки за бебешка празнина.

Знаеш мястото, Holidayinsanityville,
Население: Всички, които познавате.

Възможно ли е дори да контролира потока от подаръци, така че да получа на децата си неща, които искаме и се нуждаем, докато любезно получавам от други добронамерени подаръци и едновременно да избягват едно или и двете от следните: свръхстимулирани, неблагодарни трима три -години старо дете и невръстна дъщеря с много повече дрехи, отколкото някога би могла да носи (дори при сегашното темпо на усъвършенстване на три промени в костюма на ден)?!

Може би контролът е грешната дума. Обичам да получавам децата си неща, които ми харесват или които ще им харесат. Обичам да увивам подаръците им и да си натъквам чорапите. Обичам да избирам дрехите, които ще носят през следващата година. Не искам да отстъпвам, защото другите искат да го направят вместо мен.

Влезте в бабите и дядовците. Някои от тях просто правят Ханука. Знам, че ще ни изпращат 8 подаръка на дете.

И другите баби и дядовци. Правят Коледа. Те не могат да се контролират. Те не дават един или два подаръка на всяко внуче. Моята оценка би била много повече като четири или пет. Плюс нас. Обичаме да даваме на децата си подаръци за Коледа. и защо не? Това е една от най -добрите части на децата, нали?

Но следващата седмица също бих искал да давам нощни подаръци на децата си. Те са моите деца и това е Ханука. Не мисля, че традицията е „няма подаръци от мама и татко“. Джулиан получава слаби, някои стикери на Ханука и някои нови чорапи. Вече получих Скарлет два биберояда, някои връзки за свързване на играчки за колички и някои лъжици за дегустация на първата й храна. Това не са екстравагантни, луди подаръци. Просто е много.

Така че има предстоящата седмица на Ханука с два малки (надяваме се!) Подаръка на нощ, а след това, три седмици по -късно, Коледа, с Бог знае колко много подаръци. Някой индивид има план за контрол на тази ситуация?

Притеснявам се, че всеки подарък не се оценява, защото се оставя настрана в покупката, за да отвори нещо друго. Всичко се превръща в отпадъци и надвиснал дисплей на изобилие.

Ядки ли съм? Звуча ли нелепо неблагодарно? Контрол? Бих искал да чуя вашите мисли.

Leave a Reply

Your email address will not be published.